002

Detalj av bilde under arbeid, oktober 2018 av Merete Hov. Mixed media og collage, voks og oljemaling på papir.

Detail of painting under progress, Oktober 2018 by Merete Hov. Mixed media and collage, cold wax and oil painting on paper.

Hei, og velkommen til min verden! Jeg er så glad for at jeg nå kan si at jeg følger en gammel drøm som handler om å skape bilder. På grunn av diverse forhold, så har jeg ikke malt noe særlig på flere år, men nå er det så mange bilder inne i hodet mitt og i mine omgivelser at jeg ikke lenger kan overse dem. Det er så mange idèer, så mange teknikker, så mange muligheter å utforske at jeg ikke kan vente lenger med å gjøre nettopp det.

Nå har jeg ryddet et stort område på skrivebordet mitt, jeg har skuffet unna noen av mine mange andre prosjekter, jeg har skaffet meg nye malematerialer og har på alle måter tilrettelagt for litt maleriarbeid. Jeg er så heldig! Jeg er så lykkelig!

Jeg har planer om å publisere noen tanker og skisser av prosessen etter som jeg arbeider med bildene. Så jeg vil vise uferdige malerier, noen detaljer av malerier, og noen ferdige arbeider. Det vil bli mye prøving og feiling, leting og tildekking, det vil trekkes ifra og legges til i prosessen og jeg skal prøve å dokumentere mens jeg holder på og dele resultatene her på bloggen. Jeg håper dere vil kikke innom og hvis dere kommenterer så blir jeg ekstra glad.Jeg er så nygjerrig på denne nye begynnelsen, og jeg er så ivrig på å komme igang!

Hello there, welcome to my world! I am so glad to share with you that I finally am fulfilling an old dream of mine about making images. Due to different circumstances, I haven’t been painting for many years, but there are so many images inside my head and around me in my surroundings, that I can’t longer ignore this urge. There are so many ideas, so many techniques, so many possibilities to explore, and I just can’t wait to do so.

I have cleared a large portion of my desk, I have shoveled away some of my other projects, I have got hold of new art materials and I have in every way set the ground for some image-works. I am so lucky! I am so happy!

In the following, I plan to publish some thoughts and sketches about the process as I work. So there will be some unfinished paintings, labeled as such, there will be some closeup’s of details that I like, and there will be some finished pieces.  There will be a lot of trying and failing, finding and hiding, subtracting and adding in these processes and I’ll try to document as I go, and to share with you right here at my blog. I sure hope to see you again, and I would be very happy if you also would comment my work.I am so curious on this new start, and I am so eager to get started!